März 2019

Wettbewerb

Santa Cruz, Bolivien

Revitalisierung Kindergarten

"ArchSharing Student Competition"

EXPANSION OF THE GIVEN

VOLUME STRUCTURE
Rectangular arrangement piercing into the courtyard. The new volume is overlapping with the great roof. Dismantling of two of the four tribunes is making space for the view axis. The new volume is made from local bricks and a wooden roof structure. generous doors are connecting the surrounding with the interior.

 

EXPANSION OF ACCESS BALCONIES
The path is running through and passes along the new as well as the existing buildings. It brings all rooms in a functional obedience. The path divides the volume into the two new main utilizations: an open-space-kitchen and a flexible living space for everyone.

ALCOVES AND IN-BETWEEN-SPACES
new spaces open up, heading along the main path. small alcoves are providing slowed down access to the thematical rooms. The hectical atmosphere remains outside. further- more a small plaza next to the kitchen develops.

VEGETABLE GARDENS
AND NEW PLAYGROUND
The main entrance gets a new quality. Ecological education is brought into focus with the new vegetable gardens. The sports field turns into a neutral, colourfull designed playground providing access for every child.

KINDERGARTEN ORGANIZATION
There will be 14 mothers, managing, supervising and educating ~150 children. 2 of them are going to organize administrative functions. 6 caregivers are supervising 30 children (1-3 years old). 6 supporting mothers look after the other 120 children (3-5 years).